Android OS byl, je a bude navždy nejvíce přizpůsobitelným, flexibilnějším a všestranným mobilním operačním systémem. Jeho příroda s otevřeným zdrojovým kódem je to, co má vlastnosti, které jsem zmínil. Když už mluvíme o přírodě s otevřeným zdrojovým kódem, Android dodává svému uživateli schopnost pohrávat si s různými aspekty OS, jako je použití motivu vyrobeného na míru, instalace odpalovacích zařízení a aplikací třetích stran. Kromě toho také snadno umožňuje svým uživatelům zakořenit své zařízení a mnoho důležitě si stáhnout jakýkoli typ souborů nebo aplikací z neznámých nebo neoficiálních zdrojů (oficiální zdroj pro aplikace je obchod Google Play). Přestože všechny tyto vlastnosti, na které jsem poukázal výše, to však nejenže z něj činí skvělý operační systém pro své uživatele, ale ve stejném případě tyto vlastnosti přicházejí za cenu bezpečnostních rizik. Vzhledem k přírodě s otevřeným zdrojovým kódem se OS stane kořistí mnoha malware, spywaru a webových útoků.

Dobře, nyní poukazoval na rizika stranou, jak se vycházejí z používání neoficiálních zdrojů k instalaci aplikací a stahování souborů a dalších. Dnes bych se rád zaměřil na základní bezpečnostní nápady zabudované ideální do operačního systému a na dvě velmi prospěšné aplikace, které vám musí pomoci zajistit váš smartphone proti neoprávněnému přístupu a použití (to by také mohlo pomoci minimalizovat rizika, která jsem dříve poukázal na dobré rozsah).

Musí si přečíst: Udělejte telefon vydržet déle s 8 základními tipy pro úsporu baterií

Všichni řekli, začněme s 12 základními nápady, které vám pomohou udržet váš Android v bezpečí proti neoprávněnému přístupu.

12 Základní bezpečnostní nápady pro Android

1. Nainstalujte aplikaci pro bezpečnost a antiviru pro vyhlídku

Vím, že se nejedná o vestavěnou funkci, ale to by vám mohlo velmi pomoci zabezpečit váš smartphone kromě funkcí, které se již do OS zapečely. Navíc bych doporučil, aby kdykoli zakoupili zbrusu nový smartphone, první věcí, kterou musíte udělat, je nainstalovat aplikaci pro bezpečnost a antiviru. Tato aplikace je navíc opravdu efektivní a v in-otočení by pomohla udržet váš zbrusu nový telefon od jakýchkoli bezpečnostních kompromisů a mezer, protože jeho bezpečnostní definice jsou často aktualizovány ve vzduchu. Tuto aplikaci používám již 5 let a věci, které mě nutí, abych tuto aplikaci doporučil před ostatními, jsou, že podle mých zkušeností je velmi velmi efektivní baterie a paměť. Zatím v této aplikaci v žádném případě žádné problémy. Níže uvedete níže uvedené snímky obrazovky a také odkaz na obchod Google Play je uveden níže.

Rozhledna bezpečnost a antivirus.
Jednoduché uživatelské rozhraní.
[GooglePlay url = ””/]
2. Zakázat „neznámé zdroje“ pro aplikace

Nainstalujte aplikace pouze z důvěryhodných zdrojů, jako je obchod Google Play. Pokud tak učiníte, nejen pomůže udržet vaše zařízení v bezpečí, ale také vás udržuje daleko od stinných aplikací.

Zakázat „neznámé zdroje“ pro aplikace.
3. Nikdy nezapomeňte nastavit zámek telefonu z krabice

Vím, že tento je velmi základní a základní tip, ale toto je smysl článku, z tohoto důvodu název „jednoduché tipy“. Telefon vždy uzamkněte otiskům prstů, heslem, vzorcem nebo pin. Použití metody zámku otisků prstů je však nejrozumnější, protože vaše otisky prstů jsou vaše zvláštní identita, kterou nikdo nemohl nikdy replikovat. Navíc, aby se naplnila zabezpečení, metoda zámku otisků prstů je vždy používána telefonem ve spojení s heslem, pin nebo vzorem.

Možnosti zabezpečení. Vždy je povolte z krabice.
Identifikace otisků prstů je pro každého z nás zvláštní.
4. Nastavte zámek hesla (metoda primárního zámku pro zařízení bez skeneru otisků prstů, sekundární pro zařízení se skenerem otisků prstů)

Heslo je mnohem bezpečnější ve srovnání s jinými metodami zamykání, jako je vzor nebo PIN, protože hádání zde opravdu nefunguje. Podle mého upřímného názoru se domnívám, že hesla jsou ještě mnohem bezpečnější než otisky prstů (opět bych chtěl zopakovat tento názor, váš názor se může lišit).

Hesla jsou mnohem bezpečnější ve srovnání s PIN nebo vzorem.
5. Nastavte automatický časový limit zámku a povolte nastavení bezpečného zámku

Nastavte automatický zámek a minimalizujte časový limit pro zastavení neoprávněného přístupu a využití. Chcete -li se ujistit, že se nikdo nepokazí s nastavením WiFi, Bluetooth nebo umístění, povolte nastavení bezpečného zámku

Snižte automatický časový limit zámku a povolte „Okamžitě zamknout klíč napájením“ a okamžitě zamknout telefon při stisknutí tlačítka napájení. Navíc povolte resetování automobilového továrního nastavení (pokud dáváte přednost, přejděte na snímek obrazovky, abyste se dozvěděli více) a nezapomeňte zamknout síťové a bezpečnostní funkce, zatímco je telefon uzamčen (WiFi, Bluetooth, umístění a mnohem více oznámení přepíná), abyste zabezpečili váš telefon Pokud je ztracen nebo odcizen.
Nenechte si ujít: Vytvořte si slovní zásobu pomocí aplikace pro tvůrci slovní zásoby pro Android

6. Nainstalujte zámek aplikace Norton

Norton App Lock vám poskytne možnost zamknout jednotlivé aplikace otiskem prstu nebo PIN. Nakonec zámek aplikace, který funguje bezchybně. Odkazujte na snímek obrazovky a stáhněte si aplikaci pomocí odkazu Google Play Store.

Norton App Lock.
[GooglePlay url = ””/]
7. Povolit šifrování nebo bezpečné spuštění

V nákupu, abyste si navíc zajistilinull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *